רבי מכר באנגלית – כל מה שרציתם לדעת על רכישת רבי מכר באנגלית באינטרנט

מחפשים לקנות רבי מכר באנגלית ? רשימות של ספרים רבי מכר באנגלית ובכלל, נוצרות לפי מדגם של חנויות ספרים ומתפרסמות בעיתונים ובחנויות הספרים המקוונות הגדולות.

ברשימות אלה מחולקים ספרים רבי מכר לקטגוריות ספרותיות ולפי קהל היעד. רשימות רבי מכר באנגלית הידועות בעולם היא של אתרי מכירות הספרים The Book Depository, אמזון ושל העיתון ניו יורק טיימס. גם רשימת ספרי רבי מכר באנגלית של העיתון USA Today נחשבת ביותר, אך כוללת רק רשימה אחת בלבד ללא חלוקה לקטגוריות. חנות הספרים אמזון למשל נחלקות רשימות רבי המכר באנגלית גם לפי פורמט ההוצאה של הספר – נייר ודיגיטלי. לאופן החלוקה לקטגוריות השונות, חשיבות רבה בקביעות מיקומו של ספר באנגלית ברשימת רבי מכר. כך למשל ספר באנגלית שנקבר בתחתית קטגורית רבי מכר אחת עלול להימצא בראש קטגורית רבי מכר אחרת באותה רשימה כללית.

נסו לחפש רבי מכר באנגלית:

רשימות ספרים רבי מכר באנגלית נבדלות זו מזו בדרך בה הן שואבות את נתוני המכירות. כך למשל רשימת ספרי רבי מכר באנגלית של חנות הספרים The Book Depository ו- אמזון מבוססת רק על מכירות האתר עצמו. לעומת זאת רשימות ספרי רבי מכר באנגלית של הניו יורק טיימס מבוססת על כלל הספרים שנמכרו אותה התקופה (בחנויות פרטיות ובסיטונאות).

Amazon-Best-Seller

היקף המכירות שמביא להכללת ספר ברשימת רבי מכר באנגלית תלוי במדינה שבה נמכר הספר. בבריטניה ספר נחשב לרב מכר כאשר נמכרים ממנו בין 4,000 ל-25,000 עותקים בשבוע, ולעומת זאת בקנדה מספיקה מכירה של 5,000 עותקים בשבוע כדי להיחשב לרב מכר.

בארצות הברית נהוג להדפיס ספרים חדשים בכריכה קשה, ואת אלה מתוכם שהפכו לרבי מכר להדפיס גם במהדורה זולה יותר בכריכה רכה, פעמים רבות על נייר באיכות נמוכה. בישראל לא נהוגה הבחנה כזו.

בעיתונות הישראלית החל בשנת 1993 מוסף הספרים של "הארץ" לפרסם רשימת ספרים רבימכר. ב-1997 החל גם "ידיעות אחרונות" לפרסם רשימה כזו. ביוני 2009 חדלה העיתונות הישראלית מלפרסם את טבלאות רבי המכר, לאחר שרשת סטימצקי הפסיקה למסור נתוני מכירות‏‏, בטענה כי רשתות אחרות מפרסמות נתוני מכירות מעוותים.

 בפניכם רשימות רבי המכר באנגלית של העיתונים והחנויות המקוונות הנחשבות ביותר בעולם: